Nieuws

Sharp maakte 'retina displays' voor tablets en desktops

16 april 2012 11:10

<p><strong>Sharp start met de massaproductie van schermen met een ultrahoge resolutie. Ze zijn bedoeld voor laptops, tablets en monitoren.</strong></p>

Apple heeft met het retinascherm van de nieuwe iPad een nieuwe standaard voor hardware gezet. Het scherm met ultrahoge resolutie is zo scherp dat het nauwelijks nog van gedrukte media is te onderscheiden. Hoewel Samsung de meeste schermen voor de iPad levert, hebben ook Sharp en LG kleine hoeveelheden van de retinadisplays aan Apple geleverd.

Sharp gaat nu dergelijke hoge resolutieschermen massaal produceren zodat naast tablets ook notebooks en desktop lcd schermen en wellicht kleine televisies over een dergelijke scherpe resolutie kunnen beschikken. Sharp zal in eerste instantie drie schermen produceren: een 7 inch scherm met 1280x800 pixels voor een tablet, een 10 inch scherm van 2560x1600 pixels voor notebooks en een 32 inch scherm van 3840x2160 pixels voor lcdmonitoren. Het zullen de eerste schermen zijn die gebruik maken van IGZO-technologie, die dankzij indium-gallium-zink-oxide een ultrahoge pixeldichtheid hebben en tegelijkertijd weinig energie verbruiken.