Nieuws

Kleine Fisker heet Atlantic

10 april 2012 12:26

<p><strong>De Karma krijgt een broertje. De Fisker Atlantic zal iets betaalbaarder zijn en minstens zo groen.</strong></p><p></p>

Met de Karma zette Henrik Fisker vanuit het niets een groene concurrent neer voor auto's in het 100 duizend euro segment. Dat is leuk voor de happy few, die met slim gebruik van de belastingregels zo'n auto op naam van een BV kunnen zetten, maar voor de modale verdiener is de Karma onbereikbaar.

De Atlantic moet Fisker al iets toegankelijker maken. Voor de prijs van een A5 of dik aangeklede 3-serie zal de Atlantic te koop zijn. Wanneer is nog even een verrassing; Fisker heeft geleerd van de vertragingen met de Karma.

De tweede verrassing bestaat uit het lijstje specificaties. Die krijgen we nog niet te zien. Wat wel vaststaat is dat de auto technisch zal lijken op de Karma. Dus een elektrische motor, aangedreven door een accupack, met een benzinemotor als 'aggregaat' om stroom te kunnen opwekken in het geval van een lege accu.

Qua pr was het een druk weekje, want achter de schermen wordt druk onderhandeld over subsidies en dat heeft invloed op de locatie waar de auto's van Fisker gebouwd gaan worden. Daarnaast werd er gesproken met de eigenaren van Karma's in een online meeting (hoe bij de tijd). Daar werd uitgelegd dat het met de accuproblemen wel meevalt. Slechts 1 procent van de accu's gebouwd in Michigan geeft problemen en toch worden ze allemaal vervangen. Zo'n relatief klein probleem geeft weer een hoop opschudding in de pers. Zeker omdat één van de getroffen auto's gekocht was door de Amerikaanse consumentenbond.