Nieuws

Draw Something snelst groeiende app aller tijden

6 april 2012 14:43

<p><strong>Draw Something is inmiddels meer dan 50 miljoen keer gedownload. Dit maakt het de snelst groeiende mobiele app aller tijden.</strong></p><p><strong></strong></p>

Zynga lijkt geen slechte aankoop te hebben gedaan met Draw Something. De populaire app staat weer bovenaan de betaalde app-lijst in het Amerikaanse deel van Apples App Store. Hier was het tekenspelletje kortstondig van zijn troon gestoten door Rovio's knaller Angry Birds Space. In Nederland prijkt Angry Birds Space nog wel aan de top van de gameslijst.

Eind maart noemde Simon Khalaf, de CEO van mobile analytics-bedrijf Flurry, de 210 miljoen dollar die is neergelegd voor Draw Something-maker OMGPop belachelijk laag. "Ze laten 800 miljoen op de tafel liggen met de snelle verkoop." De statistieken logen er namelijk toen al niet om. Zes weken na verschijning was de game al meer dan 35 miljoen keer gedownload, waren er meer dan 12 miljoen actieve gebruikers en die produceerden circa 3000 tekeningen per seconde. Facebook deed er bijvoorbeeld 9 maanden over om een miljoen gebruikers te vergaren.

Het is natuurlijk de vraag waneer de rek er uit is bij Draw Something. Medio maart schreven we zelf nog over het succes van Draw Something, maar inmiddels zijn de toen genoemde getallen alweer flink overtroffen. Zo werd er medio maart gemiddeld 100 duizend dollar per dag verdiend met de game; eind maart ging dit al om meer dan 250 duizend dollar. Zelf denk ik dat verder succes hem vooral in de broodnodige verbeteringen zitten, zoals kunnen chatten met vrienden en minder onverklaarbare crashes. Maar met het gigantische Zynga achter zich moet dat wel gaan lukken.