Nieuws

Binnen kijken bij Skype

5 april 2012 13:18

<p><strong>Sinds april zit Skype Zweden in een kantoor dat zo is ingericht dat er bij videobellen altijd een goede achtergrond is.</strong></p><p></p>

Hier bij Skype in Stockholm wordt de audio- en video voor Skype ontwikkeld. Voldoen aan de akoestische eisen was in deze voormalige brouwerij dan ook het ingewikkeldst. Met verlaagde plafonds, met bladeren bedekte sound absorbers, dikke tapijten en gestapelde glastegels kun je bij Skype nu toch in stilte werken.

"Veel vergaderingen worden via Skype gehouden", vertelt Mette Larsson Wedborn van het Zweedse PS Arkitektur. Logisch. "Dus wilden we dit kantoor een herkenbare achtergrond geven die het goed doet op een beeldscherm." Het speciaal voor Skype gemaakte behang dat je achter een Skypende medewerker ziet, laat koptelefoons, moederborden en kabels zien. Voor het Skypen hoeven zij niet eerst achterom te kijken of daar niks compromitterends of verstorends in beeld komt.

Het interieur combineert twee stijlen: internet wordt gesymboliseerd door driehoeken met verbindende knooppunten, de Skype huisstijl met de lichtblauwe wolkjes zie je terug in kleurrijke meubels in ronde vormen. Mij vallen de leuke manier waarop PS elektriciteitsdraden oplost op. De ene keer is een kabel naar een lamp uitgevoerd in oranje en als grafiek tegen de muur getimmerd. De andere keer schrijft een witte kabel het woord Skype.

Peter Sahlin van PS schrijft ons: "Het verhaal van het Skype kantoor is een groeiende saga. Nu Microsoft de nieuwe eigenaar is, ben ik benieuwd naar de toekomst."

Het Skype-kantoor is een voorbode van Eye Candy in Bright magazine 45. Daarin worden vier inspirerende kantore getoond. Bright 45 ligt 25 april in de winkel.