Nieuws

Mogelijk iMac zonder glossy scherm

4 april 2012 12:10

<p><strong>Is het straks ook mogelijk om een iMac te kopen zonder glossy scherm? Het lijkt er wel op.</strong></p> <p></p>

DigiTimes, misschien wel de belangrijkste bron voor alle geruchten afkomstig van Apple’s toeleveranciers in Azië, meldt dat het bedrijf G-Tech ‘anti-reflectieve glasoplossingen’ gaat leveren voor gebruik in de iMac.

Als Apple inderdaad iMacs gaat aanbieden zonder glossy scherm, zou daarmee een langgekoesterde wens van veel Apple-fans in vervulling gaan. Menigeen zit te wachten op een iMac met een mat scherm, zo werd vorig jaar duidelijk. Uit onderzoek van het Britse PC Pro bleek toen dat veel computergebruikers de voorkeur geven aan een mat scherm.

Mac-fans startten destijds ook een petitie waarin Apple wordt opgeroepen om ook matte schermen te leveren bij zijn nieuwe iMac-lijn. Apple levert al wel geruime tijd MacBook Pro’s met een mat scherm.

Het belangrijkste bezwaar tegen glossy schermen is de reflectie van licht op de monitor: dat kan behoorlijk afleiden. Dat is vanzelfsprekend het grootste probleem als je onderweg bent met je laptop, maar ook als je thuis achter een desktop zit te werken, kan het knap vervelend zijn als de zon of een lamp op je scherm schijnt.