Nieuws

Groei Pinterest vlakt af

3 april 2012 14:13

<p><strong>Pinterest groeide sneller dan welke andere site ooit. Daar lijkt nu een einde aan gekomen.</strong></p><p></p>

Het sociale prikbord Pinterest was een instant succes. De groei van de bezoekcijfers was indrukwekkend. En zelfs dat is een understatement, want geen enkele andere site slaagde er ooit in om in zo’n korte tijd 10 miljoen Amerikaanse bezoekers per maand te trekken.

Inmiddels lijkt de groei wat af te vlakken. Afgelopen maand nam het bezoek ‘slechts’ met 12 procent toe, terwijl de groei in daarvoor nog 50 procent bedroeg, zo blijkt uit cijfers van ComScore. Pinterest trok vorige maand wel voor het eerst net iets meer dan 20 miljoen bezoekers.

Tegenover CNBC.com trekt ComScore een parallel met de begindagen van Twitter, dat binnen drie maanden zijn bezoek zag vervijfvoudigen naar 20 miljoen unieke bezoekers. Rond dat niveau bleef de dienst vervolgens enige tijd hangen, omdat een deel van de nieuwe gebruikers weer (tijdelijk) afhaakte.

De vraag is of Pinterest, in navolging van Twitter, toch zal blijven groeien of dat de site een kortstondige hype blijkt te zijn geweest. Speculaties over de toekomst van Pinterest mogen in de reacties.