Nieuws

Kutcher speelt Steve Jobs in film

2 april 2012 13:08

<p><strong>Acteur Ashton Kutcher gaat Steve Jobs spelen in een nieuwe speelfilm over de jonge jaren van de Apple-oprichter.</strong></p>

De ster uit de comedyserie Two and a Half Men krijgt de hoofdrol in de film met de titel Jobs, meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety. Het blad claimt dat de primeur geen 1 april grap is. Regisseur van de film is Joshua Micheal Stern en het script komt van de hand van Matt Whiteley.

Maar verder is er over de film weinig bekend, behalve dan dat het het leven van Jobs volgt, van "zijn tijd als hippie tot de beginperiode bij Apple". Het lijkt dus vooral over Jobs' jonge jaren te gaan. Het is niet de enige film over Jobs die in de maak is. Ook Sony Pictures werkt aan een film op basis van de biografie van Walter Isaacson.

Kutcher is overigens geen onbekende in de technologiewereld. De acteur is ook actief als investeerder in meerdere jonge internetbedrijven, waaronder Soundcloud en Styleseat. Onlangs stak hij ook geld in Gidsy, een Berlijnse startup opgericht door enkele Nederlanders, onder wie ex-Bright-freelancer Edial Dekker.