Nieuws

Tijdschriften zien er niet uit op nieuwe iPad

26 maart 2012 15:58

<p><strong>Met de komst van de nieuwe iPad hebben we er weer een nieuw eerstewereldprobleem bij: magazines zien er opeens niet meer uit.</strong></p> <p></p>

Fijn hoor, dat retina-scherm op de nieuwe iPad, die we van Apple geen iPad 3 mogen noemen. Maar er kleven wel een paar nadelen aan: het apparaat is zwaarder en wordt sneller warm. En de meeste apps zijn natuurlijk ook nog niet geoptimaliseerd voor het nieuwe display met hoge resolutie.

Dat laatste leidt er onder meer toe dat sommige tijdschriften op de nieuwe iPad er nogal pixelated uitzien. En dat terwijl je op het nieuwe scherm de pixels nu juist nauwelijks meer kunt onderscheiden. De makers van de iPad-versies van de tijdschriften exporteren de opmaak van hun bladen in een lage resolutie die er op de iPad 1 en 2 nog prima uitziet, maar op de nieuwe iPad voor problemen zorgt.

Mashable bericht dat de nodige tijdschriften met dit probleem te kampen hebben. The New Yorker, Time Magazine, Sports Illustrated, Esquire en O: The Oprah Magazine om er maar een paar te noemen. De enige uitzondering volgens Mashable is Vogue, dat zijn iPad-editie tegelijkertijd met de nieuwe iPad lanceerde.

De andere tijdschriften zullen de Vogue snel volgen. Daar kleeft overigens ook weer een nadeel aan: tijdschriften zullen een grote omvang krijgen voor de iPad 3. Een tijdschrift dat 280 megabytes groot is op de iPad 1 en 2, zal nu ongeveer 400 megabytes nodig hebben, voorspelt Zeke Koch van Adobe tegenover Mashable.