Nieuws

Beveiligingscamera herkent 36 miljoen gezichten per seconde

26 maart 2012 10:12

<p><strong>Hitachi heeft een beveiligingscamera ontwikkeld die iedereen die ooit langs de camera liep in een fractie van een seconde opnieuw herkent.</strong></p>

Gezichtsherkenning wordt al geruime tijd toegepast voor beveiligingsdoeleinden. Een nieuw camerasysteem ontwikkeld door Hitachi Kokusai Electric kan het proces van herkenning aanzienlijk versnellen. De camera die getoond werd tijdens de Security Expo in Japan verwerkt foto’s en videobeelden meteen tijdens de opnames en herkent gezichten in real-time.

De makers beweren dat het systeem 36 miljoen verschillende gezichten in één seconde kan vergelijken. Herkende gezichten worden als thumbnails weergegeven zodat je in één oogopslag alle beelden van het desbetreffende gezicht voorgeschoteld krijgt. Het systeem bereikt deze enorme snelheid door meteen tijdens de opname de gezichtsherkenning op de beelden los te laten in plaats van te wachten tot na de opname.

De camera kent echt wel beperkingen. Het gezicht moet binnen een hoek van 30 graden horizontaal en verticaal in de camera kijken en de gezichten moeten minimaal 40 pixels in de hoogte en breedte groot zijn om herkend te kunnen worden. Hitachi zal de camera’s volgend jaar op de markt brengen.