Nieuws

Orde in je jungle van draden en stekkers

22 maart 2012 13:54

<p><strong>Een snoerwoud onder je bureau is een probleem van de moderne mens. Deze mannetjes laten zien welke stekker bij welk apparaat hoort.</strong></p>

Het komt wel eens voor dat ik per ongeluk de stekker van mijn pc uit het stopcontact trek in plaats van de stekker van mijn tweede beeldscherm. Met een wirwar aan kabels is het een beetje Russische roulette onder mijn bureau. Dat kan georganiseerder. Neem bijvoorbeeld deze kleine mannetjes: de Cable Labels. Je hangt ze aan een snoer en zet erop bij welk apparaat het snoer hoort. Je betaalt zo'n 13 euro voor vijf van deze labels.

In dezelfde webshop zijn ook andere handigheidjes te vinden, zoals deze vriendelijke brandweerman, die ervoor zorgt dat je oplaad-draadje nooit meer achter je bureau wegglipt als je het hebt losgekoppeld. Of je kunt voor de strakkere variant gaan, die bovendien meer snoeren kan huisvesten. Leukigheidjes zoals op je draden te bevestigen clipjes met flora en fauna kun je ook in je winkelmandje gooien.

Een misschien nog wel groter euvel is het in de knoop raken van je bedrading. Als ik weer eens te hard aan een onderdeel van mijn elektronica trek, vliegen mijn boxen vaak genoeg achter mijn bureau in ieder geval. Gelukkig heb je daarvoor bijvoorbeeld de Cord Hog, of een ander product uit onze eerdere top 5.