Nieuws

HTC kan van MOG zijn muziekdienst maken

21 maart 2012 15:52

<p><strong>Muzieksite MOG wordt overgenomen door Beats. Hiermee kunnen HTC en Beats samen een streamingmuziekdienst opzetten voor HTC smartphones.</strong></p>

Koptelefoonmaker Beats neemt de Amerikaanse Spotify-concurrent MOG over, melden Amerikaanse media. HTC is grootaandeelhouder in Beats en pompte vorig jaar al 300 miljoen dollar in het audiobedrijf. Volgens een Nederlandse HTC-woordvoerder komt de fabrikant nog niet met een verklaring over de plannen.

MOG, nog alleen in de VS actief, biedt een streamingcatalogus met miljoenen tracks en met eenzelfde abonneemodel als Spotify. De site kan onder meer zelf playlists op basis van je muzieksmaak samenstellen. Het ligt voor de hand dat HTC samen met Beats een muziekdienst opzet die werkt op meerdere systemen en meerdere apparaten en wordt meegeleverd met zijn eigen toestellen.

HTC is al langer bezig met de ontwikeling van een aanbod voor entertainment via de 'cloud'. Het bedrijf nam eerder een videodienst over en investeerde in een Chinees muziekplatform en de gamedienst Onlive. MOG claimt 500 duizend actieve gebruikers. Dat is relatief weinig vergeleken met de meer dan 15 miljoen Spotify-gebruikers, waarvan er 3 miljoen abonnee zijn.