Nieuws

Formule 1: mooi wint

19 maart 2012 11:03

<p><strong>Gisteren begon het Formule 1 seizoen in Australië. De mooiste auto behaalde de eerste en derde plek.</strong></p><p></p>

Nog niet zo lang geleden schreven we over de nieuwe vorm neuzen op Formule 1 auto's. Door aangescherpte regels over de hoogte van de neus, kwamen de meeste teams met een getrapte voorkant. Ondertussen wordt dat ontwerp al weinig liefkozend 'het vogelbekdier' genoemd. Coureur Nico Rosberg legt het graag even aan u uit in onderstaande video.

Mercedes-McLaren is één van de weinige teams die niet met deze trend meedoet en voor een slanke neus kiest die in één lijn doorloopt.

In ieder geval gisteren werd met die knappe auto de eerste en derde plek behaald, nadat in de kwalificatie de snelste twee rondetijden werden neergezet. Dat belooft nog wat voor het komende jaar. In voorgaande jaren is er geïnspireerd door de competitie nog wel eens radicaal herontworpen in het seizoen. Als Mercedes McLaren zo goed blijft presteren kan de getrapte neus nog wel eens een tijdelijk fenomeen zijn.

Ander Formule 1 ontwerpnieuws: de prijs voor hipste helm gaat zonder twijfel naar Heikki Kovalainen met zijn Angry Birds helm. Nu de raceserie steeds meer overgenomen lijkt te worden door sponsornamen (Cepsa?, Kingfisher?) die de gemiddelde mens weinig zeggen, is het leuk om zo'n herkenbaar beeld terug te zien op de helm van de Finse coureur.