Nieuws

Toch iPad voor in je binnenzak?

14 maart 2012 15:10

<p><strong>Een anonieme hoge pief van Samsung beweert dat Apple toch met een 7 inch iPad bezig is. Het zoveelste onzinverhaal of de eerste zet van post-Jobs Apple?</strong></p>

Het is niet voor het eerst dat er geruchten opduiken over een kleinere iPad. Deze keer dus uit de mond van een anonieme hooggeplaatste Samsung-medewerker tegenover een Zuid-Koreaanse krant. Interessant, want Samsung is naast Apple’s concurrent ook leverancier van belangrijke onderdelen als iPad-displays, processors etc. Steve Jobs heeft al eens op zijn manier laten doorschemeren niet zo bijster geïnteresseerd te zijn in een kleinere iPad. Hoewel Jobs z’n mening ook heus wel eens wilde bijstellen.

Waar of niet, wat zijn nou de praktische voor- en nadelen van een kleinere iPad? Persoonlijk zie ik het niet zo snel gebeuren en wel om een simpele reden: pixels. Welke resolutie ga je in een 7 inch display stoppen? De nieuwe iPad die Apple vorige week onthulde, heeft precies hetzelfde maat scherm als de vorige twee, maar het aantal pixels is verviervoudigd. Fysiek blijven knoppen dus even groot, voor je ogen zien ze er alleen dubbel zo scherp uit. Maar neem je bijvoorbeeld de resolutie van een iPad 2 en duw je die in een 7,85 inch display, worden knoppen, tekst, afbeeldingen etceterea dus fysiek kleiner. Ook scherper, maar klopt het dan allemaal nog wel?

Bovendien kun je jezelf afvragen waarom Apple dit überhaupt zou willen. De iPad is nog steeds een gigantisch succes en het is niet echt des-Apples om op maat te concurreren. Zo gaat Apple het steeds breder wordende aanbod van concurrerende smartphones nog steeds succesvol aan met slechts één enkel toestel per jaar.