Nieuws

Draw Something een regelrechte hit

13 maart 2012 19:55

<p><strong>Draw Something blijkt voor de maker een cash cow. Vijf weken na de launch zet hij een ton per dag om.</strong></p><p></p>

Soms heb je dat: van die games die je binnen no-time met iedereen zit te spelen. Zo snel dat je niet eens meer precies weet hoe je bij die game kwam. Draw Something is typisch zo'n spelletje. Drie weken geleden hoorde ik de term voor het eerst, twee weken geleden speelde ik tegen drie vrienden en nu is het volle bak schetsen in de trein, op het terras, op de bank en op elk ander denkbaar loos moment. Dan heb je als ontwikkelaar een hit te pakken.

Dat succes is Business Insider ook niet ontgaan. Drie weken terug schreven ze al over het prille succes van Draw Something. Opvallend is de redelijk zorgvuldig geplande strategie die erachter zit. Nu, twee weken later, maakt Business Insider de balans op met de CEO van ontwikkelaar OMGPOP, Dan Porter. Deze onthult dat Draw Someting al twintig miljoen keer gedownload is en de app-hitlijsten in maar liefst 79 landen aanvoert. Met een omzet van rond de ton per dag heeft de game nu al meer opgebracht dan OMGPOP het hele afgelopen jaar bij elkaar verdiende.

Of de duur en de gevolgen van het succes van Draw Something net zo groot zullen zijn als die van die andere hit Wordfeud gaan we zien. Toevallig heeft een iPad-versie van Wordfeud net z'n weg naar de App Store gevonden. Moge de beste timewaster winnen.