Nieuws

Twitter neemt Posterous over

13 maart 2012 12:29

<p><strong>Twitter heeft blogservice Posterous overgenomen. Sluiten ze daarmee samen een pact tegenover het populaire Tumblr?</strong></p><p></p>

Posterous, de vier jaar oude microbloggingservice uit San Francisco, is door Twitter overgenomen. Dat melden zowel Twitter als Posterous op hun blogs. De overname geeft te denken. Grootste concurrent van Posterous is namelijk het in concept vergelijkbare Tumblr. Maar laat Tumblr nou net uitblinken in het sociale aspect: de bekende heart, reblog en follow knoppen rechtsboven in elke Tumblelog maakten de dienst microblog-marktleider.

Toch lijkt Twitter op het eerste gezicht niet geïnteresseerd in Posterous’ blogdienst. In plaats daarvan nemen ze juist de mensen en daarmee het talent achter de service over. Dat zie je vaker. Eind vorig jaar nam Facebook Gowalla over, een Foursquare-concurrent. Ook daar ging het om het talent; in plaats van een locatiedienst, maakten de jongens van Gowalla de Facebook Timeline.

Wat de mensen van Posterous bij Twitter gaan doen, is dan ook niet bekendgemaakt. Ook het overnamebedrag wordt niet genoemd. Posterous schrijft op hun blog dat de zogenaamde Spaces van gebruikers vooralsnog gewoon actief blijven bestaan, posts maken en lezen blijft dus gewoon mogelijk. Wel draaien ze een beetje om de hete brij heen: recht voor z’n raap zeggen of ze er op termijn mee stoppen doen ze niet.

Mocht dat wel gebeuren, dan beloven ze gebruikers tijdig te waarschuwen. Aan mensen die graag het zekere voor het onzekere nemen en hun blog liever verkassen naar een concurrent, wordt ook gedacht. Posterous belooft snel back-up- en migratiemogelijkheden.