Nieuws

Papieren speelgoed voor op je iPad

12 maart 2012 16:37

<p><strong>iPad-toepassingen die gebruikmaken van fysieke objecten zie je vooral bij games. Een Franse uitgever maakt spelelementen van papier.</strong></p><p><strong></strong></p>

De Franse uitgever Le ├ęditions volumiques heeft onlangs zijn Balloon paperApp naar de App Store gebracht. Alhoewel de app gratis is, heb je er weinig aan als je niet het bijbehorende boekje met de papieren ballon bestelt. Het is een vrij simpel principe: plaats de ballon op je iPad en je kunt hem met vegen laten bewegen over het landschap, waarbij de schaduwen zelfs toepasselijk mee veranderen.

Het Franse bedrijf werkt ook aan andere toepassingen van zijn 'papier meets iPad'-reeks. Zo komen ze binnenkort met de Fant├┤me paperApp, waarbij het zaak is om de uit een papieren spookhuis ontsnappende spookjes vast te zetten met een pion. Die pion plaats je dus op je iPad-scherm. Of neem het smartphone-spel Pirates, waarbij je smartphone juist de pion is.

Eind vorig jaar hebben we andere games die fysieke objecten aan de tablet-ervaring toevoegen al samengevat in een special. Hierbij kwam het Nederlandse GameChanger bijvoorbeeld voorbij, met zijn interactieve bordspel Animal Mania. En Jumbo's iPawn is ook een mooi Nederlands voorbeeld natuurlijk.