Nieuws

Cafeïne uit een inhalator

8 maart 2012 11:56

<p><strong>Voor wat extra energie grijpen we vaak naar koffie, cola of energiedrank. In Parijs volstaat een pufje uit de Aeroshot.</strong></p>

Het ziet eruit als een stickje lippenbalsem en werkt als een astma-inhaler. Maar wat je inhaleert is heel anders. De Aeroshot bevat namelijk de energie van een grote kop koffie. En verder helemaal niks. Geen calorieën, geen vloeistof, geen nadelen. Dat beweert ontwikkelaar en tevens Harvard-professor David Edwards tenminste. Op de site van Aeroshot staat dat het dingetje naast 100 milligram cafeïne enkel wat vitamine-B bevat, die je binnen kan krijgen in vier tot zes pufjes — of allemaal in een keer. Verschil met een inhaler is daarbij wel dat je het bittere poeder niet in je longen krijgt, maar gewoon door moet slikken.

Groot voordeel hiervan in vergelijking met frisdrank en energiedrank is natuurlijk zijn dat die ontzettend veel suiker bevatten, en dat is slecht voor je tanden en ongezond. Aeroshot zegt die nadelen niet te hebben, en noemt de draagbaarheid van het kleinood als extra voordeel tegenover die ouderwetse manieren om uit je ochtend- of middagdip te komen.

De Aeroshot is ontwikkeld door het in Parijs gelegen bureau ArtScience Labs maar is ook in Nederland verkrijgbaar. De ervaring van een goeie kop koffie is niet het enige dat ArtScience na wil bootsen. Eerder kwamen ze al met Le Whif: de smaak van chocola zonder de nadelen of je dosis vitaminen zonder pil, zelfs met groene thee-smaak en allemaal doormiddel van een inhalator.