Nieuws

Verover de fietspaden terug op auto's

10 maart 2012 10:24

<p><strong>Moet je weer remmen omdat er een auto het fietspad blokkeert? Tweet het naar BKME en Join la Velolución!</strong></p>

Als Nederlanders ergens gelijk in hebben, is het wel in hun keuze voor de fiets. Want laten we eerlijk zijn: de fiets is het allerbeste vervoermiddel voor afstanden tot een kilometer of 7. Vooral in de stad.

Met een enorme rotgang door de straten scheuren, auto’s inhalen en precies voor de deur weer afstappen: heerlijk! Dus moeten wij, fietsers, er alles aan doen om onze paden schoon te houden van die vervelende vervuilende blikkendoos op vier wielen. Want wat staan die vaak op onze paden geparkeerd.

Dit moet precies de gedachte zijn geweest van de studenten Martín Bravo, Alex Kozovski en Fred Truman uit New York. Om aandacht te geven aan deze overlast, begonnen ze BKME.org: 'Een platform die de krachten van fietsers bindt om de fietspaden terug te winnen van voertuigen. Join la Velolución!’

Meedoen is simpel. Geef Twitter toestemming om je locatie te weten. Maak een foto van het voertuig dat in de weg staat en stuur deze foto samen met #BKME in een tweet. New York staat al vol met spelden op de Google Maps-kaart, Nederland is nog helemaal leeg. Wie doet er mee?