Nieuws

Android-ontwikkelaars verplicht om Google Wallet te gebruiken

9 maart 2012 13:23

<p><strong>Google lijkt op de Apple-tour te gaan met hun applicatie-beleid. Apps zonder Wallet-ondersteuning worden binnenkort verwijderd uit Googles app-winkel.</strong></p>

Googles app-winkel, die nog geen week geleden is omgedoopt tot Google Play, lijkt aan meer veranderingen onderhevig te zijn. Reuters bericht dat Google Android-ontwikkelaars onder druk zet om de Google Wallet-dienst als enige optie in hun apps te plaatsen voor in-app aankopen. Het aanschaffen van een app via Google Play kan ook alleen via Google Wallet.

Met de verplichtning ook Google Wallet te moeten gebruiken voor in-app aankopen lijkt Google de succesvolle strategie van Apples App Store te willen volgen. Bij betalingen via Google Wallet gaat doorgaans 30 procent van de opbrengsten naar Google zelf.

Reuters baseert zijn verhaal op e-mails van Google richting ontwikkelaars, waarin Google aangeeft dat het aanbieden van andere betalingsmethoden zoals PayPal zal leiden tot verwijdering uit Google Play. De zoekgigant lijkt het open karakter van Adroid dus steeds meer in te ruilen voor de gestroomlijnde wijze van betalen in Apples App Store.

Volgens insiders hoopt Google met deze stap vooral het stijgende aantal Android-gebruiker meer apps te laten kopen. Het aantal aankopen van en in applicaties blijft achterlopen op het aantal nieuwe gebruikers van Googles mobiele besturingssysteem. Google heeft zelf nog niet op de berichten gereageerd.

Update: In een reactie laat Google weten dat hun beleid niet is veranderd en het artikel van Reuters dus niet klopt. Het gebruiken van Googles Wallet zou al vereist zijn en in het verleden zijn er ook al applicaties verwijderd wegens het schenden van dit beleid.