Nieuws

Films kijken als een geek

7 maart 2012 16:20

<p><strong>Vroeger was films torrenten nog geeky, nu doet iedereen ’t. Voor échte geeks is er iets nieuws: films in code.</strong></p>

Webontwikkelaar Ben Howdle creëerde de site Movies as Code. In blokken code die de gemiddelde programmeur bekend voor zullen komen, heeft Howdle de kern van de film proberen te vatten. En dat kan opvallend kort. Pixar’s Finding Nemo ziet erbijvoorbeeld zo uit:

Ook persoonlijk favoriet The Big Lebowski is ook zo gepiept:

Opvallend genoeg is juist het op beeld zo simpele Die Hard in code weer wat geraffineerder, zoals linksboven op de afbeelding te zien is.

Wie toch liever bewegend beeld ziet, kan terecht bij Idle Screenings. Die zetten deze week vijf films compleet om in animated gifjes. Avatar, The Dark Knight en Transformers zijn al in duizenden losse bewegende plaatjes van hooguit een paar seconden film per stuk te bekijken. Blockbusters Inception en The Hangover zijn vanaf morgen en overmorgen als schrokkerige galerie te aanschouwen. De makers zeggen dit te doen om te onderzoeken wat de waarde van content is als je het op verschillende manieren distribueert. Tsja.