Nieuws

Lego Apple Store zoekt fans

5 maart 2012 14:22

<p><strong>Een Lego-liefhebber heeft een modulaire Lego Apple Store ontworpen en hoopt deze met steun van anderen in productie te krijgen.</strong></p>

De Apple Store in Amsterdam opende zaterdagmorgen de deuren. Dat resulteerde in de gebruikelijke lange rijen Apple-fans en nieuwsgierigen voor de deur. Maar er is nog een Apple Store die open zou willen gaan en hoopt op lange rijen fans. Lego-liefhebber ‘gotobuild’ heeft een ontwerp van een Lego Apple Store gemaakt en op de Lego Cuusoo site geplaatst.

De Lego Cuusoo site is de ‘Kickstarter voor Lego’ waar fans hun ontwerpen kunnen tonen. Andere Cuusoo-gebruikers kunnen op de ontwerpen stemmen. Als een ontwerp meer dan 10 duizend stemmen krijgt, neemt Lego het ontwerp onder de loep en onderzoekt of het ontwerp mogelijk in productie wordt genomen.

De Lego Apple Store bestaat ongeveer uit 800 blokjes. Alles wat je in een echte Apple Store kan vinden, vind je ook in de Lego Apple Store; iPhones, iPads, MacBooks, iMacs, iPods, Mac Pro, accessoires, een Genius Bar en zelfs fans en een glazen plafond om het interieur licht te houden. De beroemde glazen trap lijkt echter te ontbreken. Of deze Apple Store ooit open zal gaan is nog maar de vraag. Op dit moment staan de fans nog niet in de rij. De Lego Apple Store is met slechts 750 stemmen nog ver verwijderd van de gehoopte 10 duizend waarbij Lego het ontwerp serieus zal onderzoeken voor mogelijke productie.