Nieuws

Apple nu lid van de selecte half-biljoen-club

29 februari 2012 14:24

<p><strong>Apple is toegetreden tot het zeer selecte clubje bedrijven dat ooit meer dan 500 miljard dollar waard was op de beurs.</strong></p> <p></p>

Dinsdag was het zover: voor het eerst in zijn bestaan doorbrak Apple op de beurs de waardering van een half biljoen dollar. Op Wall Street steeg het aandeel Apple tot 535,41 dollar. Daarmee kwam de totale waardering voor het bedrijf uit op 504 miljard dollar. Dit jaar alleen al stegen de aandelen Apple met 30 procent. In de afgelopen tien jaar werd Apple 4.500 procent meer waard.

Onvoorstelbare cijfers die ervoor zorgen dat Apple nu het meest waardevolle bedrijf ter wereld is: 90 miljard dollar meer dan ExxonMobil. De oliegigant is een van de vijf andere bedrijven die ook ooit meer waard waren dan 500 miljard dollar. De andere vier zijn: General Electric en de tech-bedrijven Intel, Cisco en Microsoft. Dat laatste bedrijf, dat nu nog maar een waarde van 266 miljard vertegenwoordigt, is bovendien het enige bedrijf dat ook ooit boven de 600 miljard dollar uitkwam.