Nieuws

Reddit-gebruikers bestoken Facebook

29 september 2011 10:52

<p><strong>Bezoekers van Reddit bestoken Facebook met verzoeken om persoonsinformatie op een cd-rom toe te sturen.</strong></p> <p></p>

Een bericht op Reddit met als onderwerp 'How to annoy Facebook' heeft tot een stortvloed aan informatieverzoeken geleid. In het Reddit-bericht wordt uitgelegd hoe je de persoonlijke gegevens die Facebook van je bijhoudt, kunt opvragen.

Je moet wel een beetje moeite doen voor Facebook je verzoek in behandeling neemt. Zo moet je onder meer een scan van je paspoort uploaden, je naw-gegevens invullen en aangeven op grond van welke wet je je gegevens opvraagt.

Extra leuk is dan weer wel dat Facebook je volgens de opsteller van de oproep een cd-rom moet sturen met de gevraagde data. 'Kun je je voorstellen dat ze daar miljarden cd's moeten branden...', besluit de Reddit-oproep.

Of je de cd-rom daadwerkelijk krijgt, is nog de vraag. Volgens ervaringsdeskundigen probeert Facebook je over te halen om de gewenste informatie online te bekijken. Je moet dus herhaaldelijk aandringen om de data toegestuurd te krijgen.

Bovendien zul je vermoedelijk even moeten wachten. Reddit-gebruikers die hun data hebben opgevraagd, krijgen mails terug met de mededeling dat er zoveel verzoeken binnenkomen dat ze langer dan de beloofde veertig dagen moeten wachten op antwoord.