Nieuws

Woede om koppeling Spotify en Facebook

27 september 2011 16:05

<p><strong>Nieuwe Spotify-gebruikers zijn boos omdat de muziekdienst inloggen via Facebook verplicht stelt.</strong></p>

Spotify is dit weekend gestart met het verplichten van inloggen via een Facebook-account voor nieuwe gebruikers. Op die manier wil Spotify gebruikers ertoe aanzetten hun muzieksmaak te delen met vrienden. Wie nieuw is bij Spotify en zijn Facebook-account niet wil koppelen heeft voorlopig pech. Een deel van de massaal toestromende nieuwe Spotify-gebruikers reageert woedend op de verplichte koppeling. Bestaande Spotify-gebruikers kunnen overigens nog wel gewoon hun oude login gebruiken.

De verplichte koppeling lijkt het resultaat van de deal tussen Spotify en Facebook, waarbij het ook mogelijk is om elk afgespeeld liedje via de nieuwe ticker in Facebook aan vrienden te tonen. Op een gebruikersforum stromen de woedende gebruikers die niet willen delen binnen. Spotify-oprichter Daniel Ek vindt inloggen via Facebook - wat bij steeds meer sites die voorheen eigen accounts hadden gebeurt - de simpelste oplossing voor gebruikers.

Op zijn Twitter-account is Ek wel in gesprek met ontevreden gebruikers. Zo meldt hij een suggestie voor een 'incognito-modus' door te sturen naar het ontwikkelteam. 'We proberen een hoop dingen en soms mislukt er iets, maar we waarderen feedback en maken op basis daarvan aanpassingen', stelt de Zweedse Spotify-ceo ook. 'In elk geval is mijn aantal Twitter-volgers nu wel flink gegroeid.' Dat geldt trouwens sinds de afgelopen vier dagen ook voor Spotify: er kwamen 1 miljoen leden bij sinds de Facebook-deal.