Nieuws

LG heeft krachtigste smartphone

23 februari 2012 12:53

<p><strong>LG's Optimus 4X HD is een beest van een smartphone: de eerste met een snelle quad-core processor en een 4,7 inch scherm.</strong></p>

LG heeft niet gewacht tot de grote telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona dit weekend is gestart en heeft zijn nieuwe smartphones de afgelopen dagen al een voor een onthuld. De laatste in de reeks volgde donderdag en is het interessantst: de Optimus 4X HD. Deze smartphone valt op met een erg groot 4,7 inch touchscreen met een hoge 720p-resolutie. Maar het meest bijzonder is dat dit het eerste toestel is met een quad-core processor: twee keer meer rekenkernen dan de huidige smartphones.

Zijn 1.5GHz quad-core Tegra 3 maakt de Optimus 4X HD waarschijnlijk de snelste smartphone van dit moment. Ook LG-concurrent HTC zou trouwens met een toestel met Tegra 3 komen. Maar de Koreanen zijn het eerst met de officiƫle aankondiging. De Optimus 4X HD werkt met Android 4.0, dat door LG lichtelijk is aangepast. De accu zou niet te snel leeg gaan omdat de processor beschikt over een extra vijfde energiezuinige onderdeel dat alle lichte rekentaken afhandelt. Maar het is wachten op de eerste ervaringen over de accuduur van dit soort quad-core smartphones.

Het toestel is ondanks het enorme scherm zeker niet dik: maar 8,9 mm. Hij heeft 16GB aan opslaggeheugen, maar ondersteuning van NFC is nog niet duidelijk. Langzaamaan beginnen meer en meer smartphones te beschikken over een NFC-chip voor bijvoorbeeld mobiel betalen en andere transacties.