Nieuws

Samsung komt met streaming filmdienst

20 februari 2012 12:24

<p><strong>Samsung gaat nog dit jaar een betaaldienst aanbieden waarmee je films naar al je Samsung-apparaten streamt.</strong></p>

Volgens bronnen van het Australische SmartHouse zal Samsung in de eerste helft van dit jaar in Europa en Amerika een dienst aanbieden die video naar smartphone, tablet, notebook, ultrabook, Bluray-speler of televisie van Samsung streamt. Australië volgt later dit jaar.

Op dit moment kan je bijvoorbeeld via de Pathé thuis app al films op o.a. een Samsung Smart TV bekijken, maar volgens het gerucht gaat het hier om nieuwe eigen streamingdienst van Samsung. De CEO van de Franchise Entertainment Group die de rechten heeft van Blockbuster, de grootste filmaanbieder in Australië, zegt een deal met Samsung te hebben gesloten.

Volgens SmartHouse werkt Samsung aan een betalingssysteem dat het gemakkelijk moet maken voor gebruikers om in te loggen, voor content te betalen en dit te bekijken of te luisteren. Het is echter niet duidelijk of Samsung een vast maand bedrag voor ‘all-you-watch-and listen’ à la Netflix en Spotify zal vragen of dat je kunt afrekenen per film.