Nieuws

Retro gamen met je smartphone en tablet

15 februari 2012 10:12

<p><strong>De iCade 8-Bitty gamecontroller laat je oude games weer spelen zoals het hoort: met een retrocontroller in je hand.</strong></p><p></p>

Oude games spelen op een smartphone of tablet haalt niet de nostalgie naar boven die je krijgt als je weer een NES-controller in je handen houdt. Daarom hebben de ontwikkelaars van de iCade 8-Bitty een controller ontworpen die lijkt op NES-controller, alleen dan met vier knoppen en compatibel met de meeste smartphones en tablets.

De iCade 8-Bitty werkt via bluetooth met de iPhone, iPad en de veel verschillende Android smartphones en tablets. De games moeten wel iCade-ondersteuning hebben (lijst), anders kun je de controller niet gebruiken. De controller heeft een D-pad, menu- en selectknop, twee schouderknoppen en vier normale knoppen.

Voor ongeveer 20 euro kun je de iCade 8-Bitty bestellen. Wanneer de controllers daadwerkelijk geleverd worden, is nog niet bekend. Eén ding is wel duidelijk: je hoeft nooit meer die vervelende touchscreenknoppen te gebruiken, waarmee je met je handen al de helft van het scherm bedekt.