Nieuws

Samsung lekt zelf nieuwe tablet

13 februari 2012 18:09

<p><strong>Samsung zette te vroeg het persbericht over zijn eerste tablet met Android 4.0 online: de 7 inch Galaxy Tab 2.</strong></p>

De kleinste van de Samsung-tablets - als je de Galaxy Note niet als tablet ziet - krijgt komende maand een opvolger. De 7 inch Galaxy Tab 2 wordt de eerste Samsung-tablet die vanuit de doos werkt met Android-versie 4.0, Ice Cream Sandwich. De tablet is 10,5 mm dik, 1,5 mm dunner dan de eerste generatie. Hij werkt met een 1 Ghz dual-core chip, heeft twee camera's, 3g-ondersteuning, Bluetooth 3.0, GPS, een microsd-kaartslot en keuze uit 16 of 32 GB opslaggeheugen.

De Galaxy Tab 2 komt in maart op de markt, maar Samsung zette het persbericht over de tablet maandag per ongeluk al een uurtje online. De prijzen van de tablet in Scandinavische landen zijn intussen ook al gelekt: ongeveer 330 euro voor de wifi-versie en 410 euro voor de 3g-editie.

Het meest logische moment om de tablet officieel aan te kondigen is eind deze maand tijdens de telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona. Maar daar blijven nu weinig verrassingen over, nadat ook al bekend werd dat de Galaxy S 3-smartphone er nog niet wordt gepresenteerd.

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat de eerste generatie van de 7 inch Galaxy Tab, die eind 2010 op de markt kwam, geen update meer naar Android 4.0 zal krijgen. Over de grotere 10.1-tablet won Samsung in Nederland onlangs ook in hoger beroep een patentzaak van Apple.