Nieuws

Apple-ingenieurs ingehuurd om nepproducten te ontwikkelen

30 januari 2012 11:57

<p><strong>Adam Lashinsky schreef het boek<em> Inside Apple</em> over de bizarre werkwijze van Apple. In een video-interview licht hij zijn boek toe.</strong></p>

Adam Lashinsky, senior editor van Fortune magazine was op bezoek bij het hoofdkwartier van LinkedIn om in een video-interview over zijn boek Inside Apple te praten. Het boek beschrijft in detail hoe het is om voor ’s werelds meest geheime organisatie te werken. In het boek beschrijft Lashinsky onder andere de obsessie van Apple om producten geheim te houden. Sommige werknemers zouden in eerste instantie aan nepproducten werken voordat Apple ze de ontwikkeling van mogelijk echte producten toevertrouwt.

Tijdens het interview bevestigde een voormalig Apple-werknemer dit detail. Hij beweerde dat een vriend van hem aan het begin van zijn carrière bij Apple nepproducten ontwikkelde. De intense sollicitatieprocedure zou negen maanden hebben geduurd en toch vertrouwde Apple deze werknemer nog niet. Het boek staat vol met dergelijke anekdotes. Hoewel het vijftig minuten durende interview zelfs voor niet Apple-fans de moeite waard is om te bekijken, toont de tweede video alleen het gesprek met de voormalige Apple-medewerker.

Het volledig interview: