Nieuws

Scan documenten met je iPad

24 januari 2012 12:05

<p><strong>Door de iConvert Scanner voor de iPad wordt het scannen van documenten en foto's weer leuk, voor zover dat kan.</strong></p><p></p>

Al mijn belangrijke documenten, bonnetjes, facturen, garantiebewijzen en andere overeenkomsten bewaar ik nog heel ouderwets in een grote map. Dat doe ik niet omdat het zo handig is, maar het scannen van al deze documenten vind ik gewoon een rotwerk. Met de iConvert Scanner voor de iPad komt daar misschien verandering in.

Het docksysteem van de iConvert Scanner werkt met een adapter en is vrij simpel in gebruik. Met een speciale app die samenwerkt met de dock scan je documenten en foto's op een resolutie van 300 dpi, die vervolgens als JPEG-bestanden op je iPad worden opgeslagen. De maximale breedte van te scannen documenten en foto's is 21,6 centimeter, waarmee de iConvert Scanner de meest voorkomende maten ondersteunt.

Een toffe eigenschap van de iConvert Scanner is dat het document tijdens het scannen op de iPad verschijnt. Hierdoor krijg je dus meteen te zien hoe de scan eruit ziet. Ik weet nog niet of ik een hele middag aan de digitalisering van mijn documenten-wirwar wil besteden, maar met de iConvert Scanner wordt het idee wel iets aantrekkelijker.

De iConvert Scanner is te koop voor ongeveer 116 euro bij Brookstone en wordt vanaf 1 februari geleverd.