Nieuws

Ga eens stappen in de nachtclub Facebook

22 januari 2012 10:42

<p><strong>Brazilië is zot van het grootste sociale netwerk. Sinds kort is er zelf een nachtclub naar vernoemd.</strong></p><p></p>

Je hoeft geen advocaat te zijn om te zien dat er ietwat inbreuk is gedaan op de beeldrechten. Maar dat heeft de eigenaar niet weerhouden om een nachtclub te beginnen met de naam Facebook, in een klein stadje in de Braziliaanse Amazone, aldus The Next Web.

'We wilden een nachtclub bouwen waar mensen konden komen om dingen met hun vrienden te delen en lol hebben', zegt eigenaar Humbert Camacho. Naast de naam gebeurt er eigenlijk niet zoveel facebookerigs in de nachtclub.

Maar hoe kwam Camacho op het idee? 'We zochten een trendy naam, waar mensen over gaan praten. Toen dachten we: iedereen praat over Facebook.'

Het netwerk is enorm populair in het Zuid-Amerikaanse land. Facebook heeft in Brazilië op drie landen na het grootste aantal gebruikers en heeft tegenwoordig een kantoor in Sao Paulo. Ook werd deze week bekend dat het netwerk voor het eerst groter is dan de Google-variant Orkut.