Nieuws

Debuut Oor op iPhone met Spotify-integratie

9 januari 2012 11:54

<p><strong>Muziekblad Oor heeft een iPhone-app met Spotify-integratie uitgebracht. Bij elk te lezen artikel is een liedje te luisteren.</strong></p>

Oor heeft maandagochtend zijn eerste iPhone-app uitgebracht. De gratis app laat gebruikers artikelen van de afgelopen dagen lezen. Bijzonder is dat de app als een van de eerste een volledige integratie van streamingdienst Spotify heeft. Bij elk artikel kan je een Spotify-liedje in de app afspelen. De muziek blijft ook doorgaan als je naar een andere app gaat. Gebruikers moeten wel inloggen met hun Spotify-wachtwoord om te kunnen luisteren binnen de Oor-app.

De app biedt verder popnieuws, recensies van albums en concerten en andere info op muziekgebied. Het archief gaat niet verder dan enkele dagen. 'Dat zou nog kunnen komen in een eventuele latere betaalde update', laat Oor-hoofdredacteur Koen Poolman weten.

Een iPad-app is er nog niet, maar Oor is wel tegen betaling op de tablet te lezen via de MagWorld-app van AKO. Oors iPad-app verschijnt in maart of april.