Nieuws

Een laagje fineer op je iPhone

6 januari 2012 16:20

<p><strong>De houten frontjes van TOAST plak je op de achterkant van je iPhone om krassen tegen te gaan en omdat het er mooi uit ziet.</strong></p><p></p>

Het concept van Kickstarter project TOAST is niet heel uniek: Lazerwood doet al geruime tijd ongeveer hetzelfde. Stukken fineerhout worden gelaserd, gesneden en van een plakkende achterkant voorzien. Wat TOAST echter uniek maakt zijn de aanpassingsmogelijkheden voor de gebruiker.

Je kunt kiezen uit twee verschillende kleuren (chocoladebruin en licht beige), acht verschillende designs en het is ook mogelijk een tekst op de achterkant te laten laseren. De houten versiering (en bescherming) wordt op de achterkant van de iPhone 4/4S geplakt en is meerdere malen te hergebruiken- en positioneren.

TOAST werkt ook met de meeste iPhone-hoesjes en -cases, want het fineerhout is maar 0,9 millimeter dik. Als je twijfelt of het past heeft ontwikkelaar Matias Brecher een handige tip: kijk of je case nog steeds past met een bankbas op de achterkant van je iPhone, dan past TOAST ook zeker.

Voor iets meer dan 15 euro bestel je via Kickstarter een TOAST. Met nog maar vijf dagen te gaan moet Brecher nog 10.000 euro binnen halen. Dat wordt een flinke opgave, maar aan het einde van een project kan er vaak nog veel worden opgehaald.