Nieuws

De top 10 wereldrecords van 2011

6 januari 2012 10:54

<p><strong>Oke, nog eentje dan, omdat lijstjes zo leuk zijn. Met de grootste 3D-schildering, een animatietattoo en het grootste houten sculptuur ter wereld.</strong></p>

Het maken van lijstjes aan het eind van het jaar is cliché, maar ze zijn zo fijn! Vooral als het, zoals dit rijtje van Designtaxi.com, een overzicht geeft van bijzondere projecten van 2011.

Op nummer 1 van de Top 10 World Records of 2011 staat de eerste animatietatoeage ter wereld, die werkt met een QR-code. Daarna het Japanse idee om een complete back-up van Tokio te bouwen als de hoofdstad ten prooi valt aan een tsunami of aardbeving. De immense 3D-schildering in Londen door 3D Joe & Max staat op nummer 3.

Verder staat de foto Rhein II in de lijst. De foto werd in november vorig jaar verkocht voor 3,3 miljoen euro en is daarmee de duurste foto ooit. Ook indrukwekkend: het reusachtige bouwwerk The Parasol: 's werelds grootste houten bouwwerk werd vorig jaar april geopend in het Spaanse Sevilla.

Een mooi lijstje om op je gemak even doorheen te scrollen. Ook de kleinste sushi van de wereld, gisteren nog Best of Youtube op Bright, heeft een plekje in het rijtje gevonden.