Nieuws

Vijf voorspellingen voor 2012

5 januari 2012 08:32

<p><strong>Wat staat ons dit jaar zoal te wachten? Bright poetst zijn glazen bol op en doet vijf voorspellingen.</strong></p><p><strong></strong></p>

5 :: Beursgang Facebook
Als er één internetbeursgang is waar reikhalzend naar wordt uitgekeken, dan is het wel die van Facebook. Het sociale netwerk dat alle andere sociale netwerken verpulverde, zal dit jaar vrijwel zeker naar de beurs gaan. Hoe hoog de waardering uiteindelijk zal worden, is nog de vraag, maar naar verluidt mikt Facebook zelf op 100 miljard dollar. Dat is zeker 25 keer de omzet over 2011. Best veel dus.

4 :: iPad 3
Op die geheimzinnige persbijeenkomst die Apple later deze maand in New York houdt, zullen we er vermoedelijk nog niets over horen. Maar de iPad 3 komt eraan. En snel ook waarschijnlijk. De nieuwe Apple-tablet zal vermoedelijk een veel beter (Retina) scherm krijgen, evenals een snellere (quadcore) processor. Een mini-iPad lijkt toch wat minder voor de hand te liggen.

3 :: iPhone 5
Wat waren we teleurgesteld toen Apple met een iPhone 4S in plaats van met de iPhone 5 op de proppen kwam. Maar dit jaar moet het dan toch echt gaan gebeuren. De lanceerdatum is vermoedelijk ergens in de zomer, dus vanaf het voorjaar zal de geruchtenstroom over alle nieuwe features wel weer aanzwellen.

2 :: Chrome de grootste browser
Chrome is met een indrukwekkende opmars bezig. De browser van Google blijft maar marktaandeel winnen. Volgens cijfers van StatCounter is Chrome Firefox inmiddels voorbijgestreefd. En als de Google-browser dit jaar net zo hard groeit als in 2011 stoot Chrome straks Internet Explorer van de troon.

1 :: Apple-televisie
Nee, we hebben het niet over dat zwarte kastje, maar over een echte televisie. In de door Walter Isaacson geschreven biografie van Steve Jobs werd al onthuld dat Apple in de tv-wereld hetzelfde wilde doen als voor computers, mp3-spelers en telefoons: een simpel apparaat maken. Als we BusinessWeek mogen geloven, kunnen we het tv-toestel van Apple met de volgende feestdagen kopen. De productie zou dit kwartaal al kunnen beginnen.