Nieuws

Bol.com verkoopt miljoenste digitale boek

29 december 2011 11:33

<p><strong>Twee en een half jaar na de introductie van digitaal lezen in Nederland heeft Bol.com zijn miljoenste e-book verkocht.</strong></p><p></p>

In 2011 ging bij Bol.com bijna het dubbele aantal e-books over de digitale toonbank dan in 2010 werd verkocht. Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson werd tot nu toe het meest aangeschaft, maar ook De onthoofde stad van Hans Mantel en De Dood voor ogen van Peter James deden het goed bij lezers.

Volgens Bol.com is het grote aantal verkochte digitale boeken voornamelijk te danken aan de opmars van readers en tablets. Het internetbedrijf verwacht voor 2012 een nog grotere groei. 'Wat ons betreft is dit nog maar het begin', aldus Daniel Ropers, managing director bij Bol.com. De winkel verwacht dat in 2015 een kwart van alle boekenlezers naast papier ook digitaal zal lezen.

Om de verkoop van de miljoenste e-book te vieren, geeft Bol.com vanaf 28 december tot 8 januari Het huis waar jij van hield van Tatiana Rosnay cadeau bij de aankoop van een digitaal boek.