Nieuws

Ikea wil wijk bouwen

8 december 2011 10:29

<p><strong>Wijk Billy en park Godmorron liggen al in de rekken te wachten. Ikea wil een wijk met 1200 woningen in Londen bouwen.</strong></p>

Ikea heeft een plan op tafel gelegd om een complete wijk in het Oosten van Londen uit de grond te stampen. De poot van het Zweedse woonwarenhuis die stedebouw gaat bedrijven heet LandProp. De voorgestelde wijk gaat 1200 woningen, winkels en kroegen bevatten inclusief een hotel met 350 kamers.

De wijk ligt dicht bij het Olympisch gebied in Stratford en heeft water als centraal thema. De wijk ligt tussen twee waterwegen en heeft aanlegplaatsen, watertaxi en een drijvende cocktailbar. Een goedkope versie van Venetiƫ? De burgemeester van Londen is blij. Afgezien van de Westfield Shopping Mall is dit de grootste private investering die voortkomt uit de Olympische Spelen.

Vijf jaar geleden maakte Ikea al de stap van interieur naar architectuur. Samen met projectontwikkelaar Skanska bouwt Ikea onder de naam BoKlok huizen. Stad-huis-stoel, nu hebben ze alle schalen te pakken.