Nieuws

Toekomstige Nissan Leaf laadt draadloos op

5 december 2011 12:06

<p><strong>De toekomstige Nissan Leaf is mogelijk goedkoper, heeft een groter bereik en zal draadloos op te laden zijn.</strong></p>

Terwijl Rutger nog bezig is met het testen van de eerste Leaf doen de geruchten al de ronde over toekomstige versies. Volgens Auto Express is Nissan van plan in 2014 een nieuwe Leaf te introduceren die dankzij goedkopere accu’s en elektrische componenten betaalbaarder moet worden dan het huidige model. Een bron van Auto Express zou ook hebben gezegd dat de actieradius van het electrische voertuig groter wordt.

Nissan won tijdens de Tokio Motor show afgelopen weekeinde de prijs voor de Japanse ‘Auto van het jaar’ met de Leaf en zet groot in op elektrische auto’s. Op dit moment heeft Nissan sinds de introductie van de Leaf in december 2010 ongeveer 15 duizend Leafs verkocht wereldwijd. Nissan streeft er naar om in 2016 anderhalf miljoen EV’s verkocht te hebben.

Nissan start overigens in 2012 met de verkoop van een kastje voor huizen waardoor de Leaf huishoudens van stroom kan voorzien. ’s Nachts laadt de Leaf tijdens een goedkoop nachttarief op en overdag kan het huishouden deze goedkopere stroom gebruiken. Volgens Nissan gebruikt een Japans huishouden zo’n 10 tot 12 kWh per dag terwijl de accu’s in de Leaf een capaciteit hebben van 24 kWh.

Bovendien heeft Nissan een draadloos oplaadstation ontwikkeld waarbij je gewoon parkeert op een inductiespoel in het wegdek. Dit systeem zal alleen beschikbaar zijn voor nieuwe Leafs.