Nieuws

Nieuwe Spotify-apps ook gratis te gebruiken

30 november 2011 13:52

<p><strong>Spotify laat ontwikkelaars apps bouwen rond zijn muziekdienst, waaronder ook gratis applicaties.</strong></p>

Streaming muziekdienst Spotify maakt vandaag bekend dat ontwikkelaars eigen applicaties rond zijn muziekcollectie mogen bouwen. Zo is het straks bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het luisteren naar muziek op Spotify recensies of blogposts over dezelfde muziek te lezen, schrijft de Wall Street Journal. Volgens die krant opent Spotify binnenkort ook een eigen app store. Het Zweedse bedrijf houdt woensdagavond een persconferentie.

Een van de eerste apps toont songteksten bij de muziek en een andere presenteert de concertdata in de buurt van bands die je hebt beluisterd. De Spotify-apps zijn ook gratis voor niet-abonnees op de muziekdienst.

Niet-abonnees konden tot nu toe maar een beperkt aantal uren per maand gratis luisteren, waarbij de muziek soms wordt onderbroken door reclame. Spotify's abonnees, die 5 of 10 euro per maand betalen, hebben onder meer de mogelijkheid playlists voor offline luisteren op te slaan of ook per mobiele app van de muziekdienst gebruik te maken.

Spotify maakte vorige week nog bekend dat het inmiddels 2,5 miljoen betalende gebruikers heeft.