Nieuws

Opnieuw een Blackberry-storing

9 november 2011 22:43

<p><strong>Een deel van de Blackberry-gebruikers is woensdagavond weer getroffen door een storing.</strong></p><p></p>

De problemen begonnen woensdagavond rond acht uur, maar het lijkt erop dat niet alle Blackberry-gebruikers er last van hebben. Blackberry doet onderzoek naar de storing. Met name Blackberry Messenger was bij de gedupeerden niet te gebruiken. Sommigen melden ook problemen met websurfen, anderen ondervinden geen hinder. Zo te lezen op Twitter waren er ook Nederlanders onder de mensen met klachten.

Net als bij de vorige storing konden getroffenen geen gebruik meer maken van de webdiensten die via de servers van Blackberry-fabrikant RIM verlopen, zoals webbrowsen, messaging en e-mail. De verbinding met het 3g-netwerken doet het nog gewoon, maar bij Blackberry moet veel van het dataverkeer eerst langs de servers van RIM.

Vorige maand werd Blackberry ook al getroffen door een megastoring in heel Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Die storing was pas na meer dan drie dagen opgelost. Het bedrijf heeft hiervoor als compensatie gebruikers ongeveer voor 100 dollar aan gratis apps gegeven.

Update: rond 1 uur 's nachts meldde RIM via Twitter dat de diensten weer normaal functioneerden.