Nieuws

Activiteitenstartup Gidsy binnenkort in Nederland

3 november 2011 10:47

<p><strong>Startup Gidsy doet wat AirBnB deed voor huisverhuur, maar dan voor het organiseren van dingen om te doen.</strong></p>

De Berlijnse start-up Gidsy is deze week van start gegaan. De site biedt een marktplaats voor 'dingen om te doen'. Gebruikers kunnen adverteren met activiteiten, zoals workshops, cursussen, rondleidingen en feesten. Gidsy noemt het 'experiences'. Ben je op zoek naar iets leuks om te doen in de stad, dan kan je op de site terecht. Wat dan? Op Gidsy staat bijvoorbeeld een ondergrondse rondleiding in Berlijn, een tekenklas, een snookercursus en een koffietocht.

Net zoals het snel groeiende AirBnB het mogelijk maakt om je huis te verhuren, kan je met Gidsy je expertise of diensten aanbieden aan bezoekers, zonder al te veel werk te hoeven verrichten. Het opstellen van een advertentie is genoeg. Gidsy handelt vervolgens het boekingsproces af, checkt de betaling door deelnemers en biedt klantenservice. Adverteren is gratis, Gidsy krijgt 10 procent van elke boeking.

Gidsy is gestart in Berlijn en een van de Nederlandse oprichters is ex-Bright-blogger Edial Dekker. Hij laat weten: 'Volgende week willen we in New York lanceren en dan zo snel mogelijk in Nederland.'

Gidsy's rivalen zijn SideTour, dat 20 procent van elke transactie rekent, en Vayable dat 15 procent vraagt. Enfin, nog even geduld en ik kan mijn eigen 'Tour de Silicon Valley' van 10 jaar geleden tegen betaling gaan aanbieden.