Nieuws

600.000 valse Facebook-inlogpogingen per dag

1 november 2011 10:14

<p><strong>In de tijd die het kost om met je ogen te knipperen, vinden er twee tot drie ongeautoriseerde inlogpogingen plaats op Facebook.</strong></p> <p></p>

Ruim 600.000 keer per dag, oftewel eens per 140 milliseconden, wordt er ingelogd op iemands Facebook-account zonder dat daarvoor de juiste toestemming bestaat (knipperen met je ogen duurt 300 tot 400 milliseconden). Dat lijkt heel veel – en dat is het natuurlijk ook – maar uiteindelijk betreft het slechts 0,6 promille van alle ruim 1 miljard (!) dagelijkse inlogpogingen.

‘Slechts een klein deel van onze gebruikers heeft ooit te maken met security-problemen’, schrijft Facebook zelf. Het sociale netwerk wijst er bijvoorbeeld op dat bijna 90 procent van alle mail uit spam bestaat, terwijl minder dan 4 procent van de content die op Facebook wordt gedeeld, spam is.

Dat klinkt mooi, maar de vraag is of die vergelijking wel helemaal eerlijk is. De gemiddelde e-mailgebruiker zal vandaag de dag ook niet 90 procent spam in zijn inbox vinden. Providers, werkgevers en webmaildiensten scannen de inkomende berichten immers al standaard op junkmail.

De rest van de Facebook-infographic kun je hier zien. Met nog meer nauwelijks te bevatten statistieken. Zoals: de ruim 750 miljoen Facebook-gebruikers zitten samen ruim 700 miljard minuten per maand op Facebook. Dat is bijna twee volledige werkdagen per gebruiker per maand!