Nieuws

Groter HTC-toestel met Beats-headset

10 oktober 2011 08:20

<p><strong>HTC houdt het tempo erin: de tweede Android-muziektelefoon Sensation XL heeft een 'xl' 4,7 inch scherm.</strong></p>

HTC blijft maar grotere telefoons lanceren. Het Taiwanese bedrijf kondigde donderdag zijn Sensation XL aan met een 4,7 inch scherm. Het is het tweede toestel dat HTC levert met een headset van Beats By Dre. HTC heeft onlangs 300 miljoen dollar in Beats Electronics gepompt. De Taiwanese fabrikant maakte de investering in het bedrijf, bekend van onder meer de Dr. Dre-hoofdtelefoons, in augustus bekend.

De eerste HTC-telefoon met Beats was de Sensation XE, vorige maand aangekondigd, met een 4,3 inch scherm. De XE heeft wel een hogere resolutie en een snellere dualcore-processor dan de XL. Het is dus kiezen tussen een kleiner, scherper scherm en een snelle chip of een groter scherm en iets minder snelheid.

De Sensation XL heeft een 8 megapixel camera en schiet in 720p-formaat filmpjes, die zijn op te slaan op het 16 GB opslaggeheugen. De XE heeft 4GB aan boord plus een 16 GB microSD-kaart. De Sensation XL verschijnt in november en heeft dezelfde adviesprijs als de XE: 599 euro.