Nieuws

Frommelbroche

28 september 2011 13:27

<p><strong>De Belgische juweelontwerpster Lore Langendries is een aanstormend talent. Met haar Ponsal Broches maak je (een verfrommelde) indruk. </strong></p>

De 23-jarige Vlaamse ontwerpster Lore Langendries heeft als afgestudeerde in de juweelontwerp en edelsmeedkunst al meteen een heel eigen stijl of vormtaal beet. Ze liet zich vooral ïnspireren door de bolpons, een werktuig dat eruit ziet als een staafje met een bol op het uiteinde. Het wordt door de edelsmid gebruikt om metaal een bolvorm te geven, wat Langendries ook vaak heeft gedaan.

Ook de vorm van de bolpons - strak en geometrisch - schemert door in haar ontwerpen. Met behulp van een mal maakte ze de bolponsvorm onder meer na in porselein. om als hanger te fungeren voor een halssnoer. Nog leuker is haar Ponsal Broche waarbij je een balletje onder je blousse of t-shirt houdt en vervolgens in de zilveren 8-vormige ring schuift, waardoor de kreuk in je kledij deel uit gaat maken van je broche. Niet de ring is het juweel, het is de combinatie van het zilver met je eigen kledij dat het steeds bijzonder maakt.

De ontwerpen van Lore Langendries zijn onder meer verkrijgbaar via de online gallery Moozeum of de pop-up shop in de Genkse C-Mine. Langendries zelf vat intussen een doctoraat in de juweelkunst aan en zal de komende vier jaar onderzoek voeren naar juweelkunst en een volledige nieuwe collectie ontwerpen.