Nieuws

Inchecken bij een automaat voor een prijs

23 september 2011 12:27

<p><strong>Nokia laat een machine zien waarmee je door in te checken en te delen op Twitter iets lekkers ontvangt.</strong></p><p></p>

Dat cola- en snoepautomaten op meer zouden moeten werken dan een euro, is duidelijk. De machines vertonen vaak kuren, en het gebeurt toch vaak dat je 's nachts op een station staat en net tien cent tekort komt.

Eerder zagen we op Bright al een andere leuke campagne waarbij men iets kreeg door in te checken. Door in te checken bij een billboard voor hondenbrokken kregen de voorbijgangers direct een bakje met het spul. Nokia heeft nu iets soortgelijks laten zien tijdens de Social Media Week.

Check je in bij de machine en deel je je check-in met de hashtag #NokiaConnects op Twitter, dan geeft de machine iets lekkers weg. Nokia beloont de voorbijgangers dus voor het doen van hun promotie op social media.

Ook Pepsi probeert social media met automaten op straat te combineren. Op Bright lieten we al zien hoe deze machine mensen de mogelijkheid geeft om vrienden een flesje cola cadeau te doen.

PespiCo's Lay's laat innovatie bij een automaat op straat op een heel andere manier zien. In Argentiƫ wilden ze bewijzen dat hun chips alleen maar bestaan uit aardappels, plantaardige olie en wat zout. Er waren geruchten dat de chips niet van echte aardappels gemaakt waren. Om die verhalen te ontkrachten, bouwden ze een machine die op aardappels draait. Op het moment dat de aardappel in de machine gedaan wordt, wordt en video afgespeeld waarin de aardappel wordt gewassen, geschild, gefrituurd en vervolgens een klein beetje zout krijgt. Is het klaar, dan valt een gratis zakje chips onderuit de machine.

Het is helaas niet echt, maar ze hebben wel lang gewerkt om de magie optimaal te krijgen. De video moet afspelen exact op het moment dat de aardappel de machine ingaat. Daarbij wordt de zak chips een heel klein beetje verwarmd, zodat het lijkt alsof de aardappels echt net uit de frituur komen.