Nieuws

Moedig vrienden aan voor Dam tot Damloop

17 september 2011 16:43

<p><strong>Nike sponsort al jaren de Dam tot Damloop in Amsterdam. Je kunt nu je vrienden via Facebook aanmoedigen.</strong> </p><p></p>

Zondag is de Dam tot Damloop. Sponsor Nike probeert altijd nieuwe dingen om mensen aan te moedigen. Eerder gebruikte het bedrijf stationlichten en gejuich om mensen de laatste meters door te krijgen.

Dit jaar zet het schoenmerk Facebook in, met een koppeling naar een scherm op het parcours. Je kunt op de pagina opgeven dat je zelf renner bent en je startnummer en je doel doorgeven. Vervolgens post je een update op Facebook dat je graag aangemoedigd wilt worden. Als vriend kun je ook weer naar de applicatie gaan en je bericht achterlaten. Deze wordt aankomende zondag op groot scherm getoond. Niet meer nodig dus om langs te kant te gaan staan.

Eerder zagen we ook de campagne van Livestrong, waarbij berichtjes die online gepost werden, omgezet werden in krijt op het parcours van de Tour de France. Bij Nike en de Dam tot Damloop is je berichtje dan misschien niet zo permanent, hij zal vast niet minder plezierig zijn voor je vriend die aan het afzien is.