Nieuws

C1000 lanceert stop-motion app voor kinderen

11 september 2011 13:12

<p><strong>Albert Heijn heeft Appie, C1000 komt met een app speciaal voor kinderen, waarmee ze hun gogo's kunnen laten dansen.</strong></p><p></p>

Bij C1000 sparen kinderen voor Gogo's: poppetjes die nu zijn omgedoopt tot 'Groovy Gogo's' en muzikaal zijn geworden. Het schijnt nogal een rage te zijn onder kinderen. Naast een nieuwe commercial heeft bureau Noise ook een uitgebreide interactieve campagne bedacht.

Op de site kun je je eigen videoclip samenstellen met de gogo's in de hoofdrol. In het verlengde van deze campagne heeft Pinch een stop motion app ontwikkeld. Met de iPhone-applicatie kunnen kinderen met hun eigen gespaarde gogo's een videoclip opnemen. De app vertelt ze op welke momenten er een foto wordt gemaakt, en wanneer ze dus hun gogo een klein stukje moeten bewegen. Aan het einde kunnen ze een muziekje toevoegen, eventuele verkeerde beelden verwijderen en de video uploaden naar het C1000 YouTube-kanaal.

Bij het opstarten, en het doorlopen van een lang stappenplan, lijkt de app niet enorm eenvoudig. Maar als je al deze stappen hebt overgeslagen (wat veel kinderen zullen doen), is de app vrij intuïtief en voor kinderen makkelijk te gebruiken.

De video's die op het YouTube-kanaal staan komen ook uit de online tool, en het lijkt erop dat de app zelf nog niet enorm veel video's heeft opgeleverd. De video's die met de app worden gemaakt, worden niet gemodereerd door YouTube. Dat betekent dat je met de app ook vrij makkelijk een niet-gogo-filmpje kan maken en kunt uploaden op het C1000-kanaal.