Nieuws

Verloren iPhone 5 leidt tot ophef

3 september 2011 14:30

<p><strong>De Amerikaanse politie heeft Apple geassisteerd bij het speuren naar een verloren iPhone 5 in een bar. Maar Apple-mensen deden huiszoeking. </strong></p>

Een Apple-medewerker heeft een prototype van de nieuwe iPhone in juli achtergelaten in bar/restaurant Cava22 in SF. Apple achterhaalde later de locatie van het toestel: het huis van een 22-jarige man die die avond ook in Cava22 was geweest. Bij hem stonden zes mensen voor de deur die vroegen of ze het huis mochten onderzoeken. Ze vonden het prototype niet.

De zaak leidt tot ophef omdat de twee personen die de huiszoeking uitvoerden geen politiemensen waren maar Apple-medewerkers. De meegelopen politie-agenten stonden wel bij de voordeur maar hadden geen officieel huiszoekingsbevel, meldt de krant SF Weekly op basis van een verklaring van de politie. De vier politieagenten waren in burger, terwijl alleen de Apple-medewerkers naar binnen zouden zijn gegaan.

De bewoner zegt zich bedreigd te hebben gevoeld door de groep. De Apple-medewerkers hebben zich niet als zodanig aan hem voorgesteld. Hij kreeg na afloop van de huiszoeking wel een telefoonnummer, die hoort bij een 'senior investigator' bij Apple.

Het is de tweede keer dat Apple te maken heeft met een verloren iPhone-prototype. Vorig jaar gebeurde dat in Redwood City in een bar met de iPhone 4, die in handen kwam van techblog Gizmodo. Die zaak leidde ook tot een politie-onderzoek.