Nieuws

Nederlandse BeBook komt met nieuwe ereader

29 augustus 2011 15:33

<p><strong>De nieuwe Club S-reader van het Nederlandse BeBook heeft een verbeterd scherm met Pearl-eInk en een snellere chip.</strong></p>

De Club S is de opvolger van de 6 inch BeBook Club die redelijk goed is verkocht in Nederland. BeBook maakt nu ook de stap naar de Pearl-schermen met een hoger contrast en snellere verversing, nadat Sony en Amazon vorig jaar al readers met dit soort schermen introduceerden. De eInk-schermen zijn nog altijd zwart-wit.

Het nieuwe model heeft ook een snellere 800 MHz-processor van Marvell, waardoor hij sneller werkt. Ook zijn twee keer zoveel bladzijdes om te slaan op een volle batterij door een krachtigere batterij. Het interne gehuegen is verhoogd naar 2 GB. BeBook toont de Club S eind deze week op een beurs in Berlijn. De prijs is nog onbekend.

BebBook introduceerde in juni zijn eerste tablet met touchscreen, de BeBook Live. Deze Android-tablet met 7 inch scherm kost inmiddels online vanaf 239 euro.

Intussen ontdekte Readers.nl zaterdag op Bol.com een productpagina voor een nieuw model van de Sony-reader, de PRS-T1. Deze 6 inch reader met Pearl-scherm heeft nu ook wifi, waarmee de reader toegang geeft tot de ebookwinkel van Bol.com.