Nieuws

Afstudeerfilm studenten HKU ongelofelijk succes

5 augustus 2011 16:08

<p><strong>Binnen zes dagen is de afstudeeranimatie van vier HKU-studenten al meer dan 300.000 keer bekeken.</strong></p>

'Vorige week solliciteerde ik nog bij de post, omdat ik dacht als freelancer moeilijk rond te gaan komen. Nu hangen we aan de lijn met grote bedrijven omdat ze een filmpje van ons willen.' Ook voor Gijs van Kooten is het onwerkelijk. Samen met Tom Hankins, Guido Puijk en Roy Nieterau maakte hij de afstudeerfilm Mac ‘n’ Cheese.

Op het moment van typen is de afstudeervideo van de begin twintigers 343.000 keer bekeken op Vimeo. Blogs als Short of the Week berichtten over hun video, Twitter houdt er maar niet over op en twee filmfestivals hebben interesse getoond.

In de film wordt een dunne skaterachtige jongen achtervolgd door een kale agressieve beer van een vent. Ze rennen over de snelweg en laten een spoor van gecrashte auto’s achter. Extra energie krijgen ze van drugs.

'We waren het een beetje zat om elke keer weer artistiek verantwoorde films te moeten maken. De afstudeeropdracht was helemaal vrij, dus dat was voor ons een goed excuus om gewoon heel veel vette shots achter elkaar te zetten', zegt Gijs.